Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
    Filteri
    Preferences
    Pretraga

    Vrtovi voća Jabuka sorta Fuji 9 kg

    99,99 kn

    Cijena: 72,99 kn

    Brand: Vrtovi voća
    Šifra: 675680-23153
    Dostupnost: Na zalihi
    Očekivani rok dostave: 3-5 dana

    Vrtovi voća Jabuka sorta Fuji 9 kg

    Fuji Kiku Fubrax je mutacija bezvirusne klonske selekcije Kiku 8 Brak, koju karakteriziraju bogatija organoleptička svojstva u odnosu na Kiku 8 Brak, ali i nešto intezivnija žarko crvena boja sa prugama/šarama raspoređenima po cijeloj površini ploda. Postotak obojenosti ploda po cijelom stablu je također veći čak i u slučajevima zaklonjenih plodova, odnosno pozicija voćnjaka sa slabijom osunčanošću tijekom vegetacije. Plodovi su veliki, jednake veličine, prugasti, crvene boje, hrskavi, sočni, aromatičnog okusa s visokim postotkom šećera. Karakterizira je visoka produktivnost i obilan urod. Pogodna je za duže skladištenje.

    Nije samooplodna, a dobri oprašivači su Gala, Golden Delicious, Idared, Proffesor sprenger, Granny Smith.

    Dozrijevanje je sredinom listopada.

    Zanimljivosti o jabuci

    Jabuka spada u porodicu ruža.

    Recept Torta "Lopta" – krem torta s jabukama

    Sastojci:

    Biskvit:

    • 6 jaja
    • 12 dag šećera
    • 10 dag brašna
    • 5 dag mljevenih oraha
    • Ribana korica 1/2 limuna

    Krema:

    • 2 jabuke
    • 1 vanilin šećer
    • Sok 1/2 limuna
    • 4 žumanjka
    • 10 dag šećera
    • 6 listova želatine
    • 4 dl slatkog vrhnja
    • Cimet

    Priprema:

    Žumanjke odvojite od bjelanjaka, izmješajte s naribanom limunovom koricom i 1/3 šećara. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg s druge 2/3 šećera pa dodajte žumanjcima. Na kraju dodajte brašno, mljevene orahe i istresite u kalup za torte ili u poluloptasti limeni kalup te ispecite biskvit. Pečeni biskvit prerežite na 3-4 dijela. Jabuke narežite na veće komade i skuhajte u blago zaslađenoj vodi s limunovim sokom, vanilin šećerom te dodajte klinčić i cimet po želji. Skuhane jabuke izmiksajte i pritisnite kroz sito. U 2 dl soka od jabuka kratko ukuhajte žumanjke i šećer pa na kraju dodajte kašicu od jabuka i želatinu koju ste prethodno omekšali u hladnoj vodi. Kremu ohladite i u nju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kremom nadjenite biskvitne listove i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata. Obložite tučenom šlag pjenom i čačkalicom nacrtajte peterokute po torti-lopti. Od čokoladne glazure izradite peterokute kojima ćete obložiti tortu.

    Vaš komentar:
    • Recenzije i komentare mogu pisati samo registrirani korisnici!
    • Nedovoljno dobar
    • Odličan

    Vrtovi voća Jabuka sorta Fuji 9 kg

    Fuji Kiku Fubrax je mutacija bezvirusne klonske selekcije Kiku 8 Brak, koju karakteriziraju bogatija organoleptička svojstva u odnosu na Kiku 8 Brak, ali i nešto intezivnija žarko crvena boja sa prugama/šarama raspoređenima po cijeloj površini ploda. Postotak obojenosti ploda po cijelom stablu je također veći čak i u slučajevima zaklonjenih plodova, odnosno pozicija voćnjaka sa slabijom osunčanošću tijekom vegetacije. Plodovi su veliki, jednake veličine, prugasti, crvene boje, hrskavi, sočni, aromatičnog okusa s visokim postotkom šećera. Karakterizira je visoka produktivnost i obilan urod. Pogodna je za duže skladištenje.

    Nije samooplodna, a dobri oprašivači su Gala, Golden Delicious, Idared, Proffesor sprenger, Granny Smith.

    Dozrijevanje je sredinom listopada.

    Zanimljivosti o jabuci

    Jabuka spada u porodicu ruža.

    Recept Torta "Lopta" – krem torta s jabukama

    Sastojci:

    Biskvit:

    • 6 jaja
    • 12 dag šećera
    • 10 dag brašna
    • 5 dag mljevenih oraha
    • Ribana korica 1/2 limuna

    Krema:

    • 2 jabuke
    • 1 vanilin šećer
    • Sok 1/2 limuna
    • 4 žumanjka
    • 10 dag šećera
    • 6 listova želatine
    • 4 dl slatkog vrhnja
    • Cimet

    Priprema:

    Žumanjke odvojite od bjelanjaka, izmješajte s naribanom limunovom koricom i 1/3 šećara. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg s druge 2/3 šećera pa dodajte žumanjcima. Na kraju dodajte brašno, mljevene orahe i istresite u kalup za torte ili u poluloptasti limeni kalup te ispecite biskvit. Pečeni biskvit prerežite na 3-4 dijela. Jabuke narežite na veće komade i skuhajte u blago zaslađenoj vodi s limunovim sokom, vanilin šećerom te dodajte klinčić i cimet po želji. Skuhane jabuke izmiksajte i pritisnite kroz sito. U 2 dl soka od jabuka kratko ukuhajte žumanjke i šećer pa na kraju dodajte kašicu od jabuka i želatinu koju ste prethodno omekšali u hladnoj vodi. Kremu ohladite i u nju umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kremom nadjenite biskvitne listove i ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata. Obložite tučenom šlag pjenom i čačkalicom nacrtajte peterokute po torti-lopti. Od čokoladne glazure izradite peterokute kojima ćete obložiti tortu.

    Kupci ovog proizvoda su kupili još

    Lički krumpir - crveni

    60,99 kn 79,99 kn
    Lički krumpir - crveni

    Lički krumpir - žuti

    60,99 kn 79,99 kn
    Lički krumpir - žuti

    Dedin mlin Kukuruzna krupica 1 kg

    13,49 kn
    Dedin mlin Kukuruzna krupica 1 kg

    Vrtovi voća Jabuke mix 9 kg

    72,99 kn 99,99 kn
    Vrtovi voća Jabuke mix 9 kg

    Dedin mlin Pirovo brašno 1 kg

    19,99 kn
    Dedin mlin Pirovo brašno 1 kg