Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
  Filteri
  Preferences
  Pretraga

  Kako odabrati veličinu dječjeg bicikla

  Kako odabrati veličinu dječjeg bicikla

  Djeca mogu početi s vožnjom bicikla s navršenih godinu dana starosti. Naravno, za najmlađe, to su tricikli i bicikli s pomoćnim. Kad steknu određenu sigurnost, pomoćne kotače možete skinuti i možete početi s učenjem vožnje na običnom biciklu. No, imajte na umu da za svaku dob s razlogom postoji određena veličina bicikla koje dijete treba.

  Ako je bicikl vašeg djeteta prevelik ili premalen, tada je vašem djetetu teže održavati kontrolu nad biciklom. Tako se povećava vjerojatnost nezgode i ozljeda. Na premalenom biciklu dijete će koljenima udarati u volan bicikla, a na prevelikom neće moći sigurno upravljati biciklom.

  To predstavlja veliki problem kod zaustavljanja i može kao posljedicu imati pad i ozljedu.
  Nemojte djeci kupovati prevelike bicikle s izgovorom kako bi duže trajali, jer na takvom biciklu dijete će se osjećati nesigurno, teže će upravljati i lakše će doći do pada, što sigurno ne želite. Ako je vaše dijete po visini na krajnjoj granici za određenu veličinu bicikla, u redu je da izaberete jednu veličinu veći bicikl, ali ako je dijete svojom visinom i godinama po sredini neke veličine, oduprite se porivu odabira većeg bicikla.

  Koja veličina bicikla je prava za vaše dijete?

  Odabir veličine ovisi o mnogo faktora, a najbitniji koje svakako morate uzeti u obzir su djetetova dob, visina i veličina kotača.
  Ukoliko možete isprobati bicikl, posjednite dijete na sjedalo bicikla, u toj poziciji (vi ga naravno pridržavate, ako nema pomoćnih kotača) dijete bi trebalo dosezati tlo pod nogama vršcima obaju stopala.
  Prije kupovine bicikla izmjerite visinu vašeg djeteta. Ako ovo nije moguće, poslužite se tablicom koja svrstava dječje bicikle po dobnim skupinama.

  I za kraj nemojte zaboraviti da su djeci boje jako važne. Stoga ako kupujete bicikl za djevojčicu izaberite neku nježniju boju s cvjetićima ili leptirićima, dok će dečke uvijek više oduševiti neka tamnija varijanta i svakako se uvjerite da dijete sluša vaše savjete za sigurnu vožnju na dječjem biciklu te da nosi kacigu. 🙂

  Godine Visina u cm Preporučena veličina dječjeg bicikla
  2 - 4 godine 85 - 110 bicikl sa 12 inchnim kotačima
  5 - 7 godina 110 - 120 bicikl sa 16 inchnim kotačima
  7 - 9 godina 120 - 135 bicikl sa 20 inchnim kotačima
  9 - 11 godina 130 - 140 bicikl sa 24 inchnim kotačima
  11+ godina 145 + bicikl sa 26 inchnim kotačima

  Naša preporuka: 

  Za djevojčice CROSS Bicikl Speedster 26" girl i dječake CROSS Bicikl Speedster 26" boy

  Želimo vam sigurnu i ugodnu vožnju! :) Provjerite cijelu ponudu dječjih bicikala OVDJE.

  Ostavite komentar