Zatvori
(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
    Filteri
    Preferences
    Pretraga

    Recept tjedna: Riža s piletinom u slatkom umaku

    Recept tjedna: Riža s piletinom u slatkom umaku

    Ljubitelji jela iz Zemlje izlazećeg sunca, spremili smo vam poslasticu! Dobro poznata slatko ljuta kombinacija postala je pečat azijske kuhinje, a riža njen kamen temeljac. Iako smo svi čuli za azijsku kuhinju, ona i dalje privlači veliki broj znatiželjnika. Upravo zato bogat i specifičan okus koji donosimo u novom receptu vas će ostaviti bez daha, a vaš tanjur – praznim. Pridružite nam se na putu kroz Aziju!

     

    Sastojci:

     

    Priprema:

    Na malo maslinovog ulja u zagrijanoj wok tavi popržite piletinu koju ste prethodno narezali na tanke trakice. Začinite piletinu po želji no imajte na umu da ćemo na koncu našim sastojcima dodavati slatki umak koji će sam po sebi piletini i povrću dati bogat okus koji ne možemo postići sa 'redovitim' sastojcima koje svakodnevno koristimo (sol, papar, crvena paprika..)

    Luk narežite na kolutiće te ovitke posebno odvojite. Vizualno će ljepše izgledati ako je svo povrće rezano na isti način. Na prutiće ćemo narezati i papriku, a po želji, svakako možete dodati i mrkvu, tikvice ili drugo povrće.

    Kada je piletina pečena, izvadite ju sa strane te u ulje na kojem je pečena stavite povrće. Budući je riječ o azijskoj kuhinji, povrće ne morate dinstati u potpunosti, dovoljno je da ga termički obradite te da ono ostane 'al dente'. Pri kraju prženja, vratite pečenu začinjenu piletinu te izlijte slatki umak. Dovoljno je da umak počne kipjeti i naš umak je gotov!

    Rižu skuhajte po želji – također preporučamo da ostane al dente. Ne želite kašu u tanjuru. Poslužite toplo i sa velikom količinom umaka koji će riža pokupiti.

    Ostavite komentar