Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
    Filteri
    Preferences
    Pretraga

    RECEPT TJEDNA: Juha od bundeve

    RECEPT TJEDNA: Juha od bundeve

    Bundeva, buća ili tikva zasluženo je dobila titulu 'kraljice jeseni'. Bogata je vitaminima, karotenom i antioksidansima, a zbog svoje dugotrajnosti, možete ju spremati cijele jeseni!

    Iako postoji stotinjak vrsta ove sveprisutne jesenske namirnice, ponuda bundeva na tržnicama i u supermarketima uglavnom se sastoji od sorti Butternut, Hokkaido i Kabocha. Stoga na Žutom kliku već prvog tjedna jeseni dijelimo s vama recept za juhu od Hokkaido bundeve!

     

    Sastojci:

     

    Priprema:

    Očistite bundevu i krumpir te narežite na kocke.

    Na maslacu i ulju popržite sjeckani luk i češnjak. Dodajte krumpir i bundevu na minutu-dvije uz lagano miješanje. Začinite te zalijte sa malo bijelog vina. Bez brige, alkohol će ispariti tijekom kuhanja!

    Prethodno popržene sastojke prelijte vodom u kojoj ste prethodno otopili kocku za goveđu juhu. Voda treba prekriti krumpir i bundevu, stoga po potrebi dodajte još vode ukoliko bude potrebno. Nastavite kuhati 20-ak minuta dok bundeva ne omekša.

    Izmiksajte bundevu i krumpir štapnim mikserom u gustu juhu, bez grudica te na kraju dodajte vrhnje za kuhanje. Kada juha zakuha, spremna je za posluživanje!

    Naš prijedlog je da ju servirate vruću te ukrasite bućinim sjemenkama ili bućinim uljem.

     

     

    P.S.!

    Znate li da bućine sjemenke skrivaju iznenađujuće zdravstvene prednosti? Osim što su odličan izbor za grickanje, osobe koje svakodnevno jedu bućine (ali i suncokretove) sjemenke su 23% otpornije na rak dojke te se koriste za liječenje povećane prostate!

    Bogat su izvor magnezija, kalcija, kalija, željeza, cinka i vitamina K. Štite nas od dijabetesa, pomažu pri mršavljenju te borbi s aknama, smanjuju kolesterol, olakšavaju simptome artritisa..

     

    Ostavite komentar