Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
    Filteri
    Preferences
    Pretraga

    RECEPT TJEDNA: Bobanova torta

    RECEPT TJEDNA: Bobanova torta

    Možda ste do sada već zaključili kako je listopad mjesec vječnih klasika na Žutom kliku stoga donosimo recept za Bobanovu tortu u izvedbi ekipe Žutog klika!

    Jednostavna čokoladna torta bez brašna pogodna je i za one na bezglutenskoj prehrani što je čini savršenim desertom za svačije nepce.

     

    Sastojci:

     

    Priprema:

    Odvojite bjelanjke od žumanjaka te napravite snijeg od bjelanjaka zajedno s 1 žlicom praška za pecivo (prašak za pecivo dodajte kada je snijeg već formiran). Žumanjke izmiksajte sa šećerom, a potom čokoladu otopite na pari te umiješajte u žumanjke. Napravljenoj smjesi polako dodajte snijeg od bjelanjaka te miješajte dok se ne sjedini.

    Izlijte u kalup, kojeg ste prethodno obložite papirom za pečenje ili uljem i brašnom te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Ovisno o pećnici, biskvit pecite 30ak minuta. Provjerite je li pečen tako da čačkalicu ubodete u tijesto. Ukoliko je čačkalica suha – biskvit je pečen!

    Biskvit premažite marmeladom od bobičastog voća. Mi predlažemo Nona džem od šumskog voća! Slatko vrhnje umutite u šlag i premažite preko džema. Prije posluživanja torta se mora odmoriti u hladnjaku par sati.

     

    Ostavite komentar