Zatvori
banner

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
  Filteri
  Preferences
  Pretraga

  Kako organizirati dječji rođendan u dvorištu

  Kako organizirati dječji rođendan u dvorištu

  Organizacija dječjeg rođendana postala je za mnoge roditelje jedan prilično stresan posao. Kako se veliki dan bliži, pitanja se u glavi roje: gdje slaviti, koja će biti tema, gdje naći ukrase, kakvu tortu pripremiti, da li naručiti pizzu i najvažnije - kako zabaviti klince?

  U vrijeme kada su današnji roditelji bili djeca, organizacija dječjeg rođendana bila je sasvim drugačija. Sve se unaprijed znalo, svi su imali manje-više istu proslavu i svi su bili zadovoljni. Dječji šampanjac? WOW! Ako je vrijeme to dozvolilo igrali su se na dvorištu, a u slučaju kiše igrali su se u sobi. Sami su se animirali, nije bio potreban animator.

  Danas rođendani uključuju tobogane za djecu, bukira se klaun ili animator, a roditelji su spremni izdvojiti i do 2.000 kuna na proslavu dječjeg rođendana koji traje dva sata. Vraćamo se još jednom u vrijeme kada su današnji roditelji bili djeca, samo kako bi se prisjetili da nije bilo Frozen kućice za igruili šatora Cars, ali je bilo jednako zabavno. Danas djeca imaju kućice i šatore u dvorištu, jer oni to zaslužuju. Nemojmo se lagati, tko od današnjih roditelja ne bi bio sretan s tako opremljenim rođendanom?

  Klincima je ipak najbitnije da pušu svjećice na torti, popiju sok i puno se igraju. Oni nisu toliko zahtjevni.

  Zato, odvažite se i organizirajte dječji rođendan u dvorištu. Već smo pisali o uređenju vrta za proljetna druženja, neka vam to bude polazna točka.

  Nemojte zaboraviti na zabavu, ipak organizirate dječji rođendan, a ne inauguraciju predsjednika.

  1. Odaberite temu za dječji rođendan

  Nije bitno imate li dječaka, djevojčicu ili blizance, glavno pravilo dječjeg rođendana je - neka bude veselo. Djeca za tematske partije najčešće biraju likove iz crtića. Pitajte svoje dijete što voli. Jednom kada ste se odlučili za temu lakše ćete izabrati ostale dekoracije i izgled torte. Možete i s djetetom osmisliti vlastitu temu i odabrati boje koje će prevladavati.

  2. S djetetom napravite popis koga će pozvati

   

  Klinac ili klinceza sigurno imaju mnogo prijatelja iz vrtića ili škole, a gdje su još i frendovi s dodatnih aktivnosti poput sportske škole, plesa i ostalih koje ne želite zaboraviti pozvati. Dodamo li još bratiće, sestrične i male susjede - zaboraviti nekoga više nije tako teško.

  Napravite zato zajedno popis onih s kojima se voli i želi družiti, a možete složiti i jednostavne vesele pozivnice od kartonskog papira.Dijete pozivnice može podijeliti s prijateljima, a na poleđinu napišite svoj broj telefona kako bi vam roditelji lakše potvrdili dolazak. Umjesto markera za to možete iskoristiti dječje pastelne bojice.

  3. Igračke za dječji rođendan na dvorištu

  Naš je savjet - nemojte organizirati filmski rođendan. Djeca neće biti mirna i teško će svi zajedno gledati crtić.
  Djeca na rođendanu žele zabavu,
  crtiće mogu gledati kod kuće. Igra na otvorenom je super, ona razvija dječju maštu i motoričke sposobnosti.

  Dječje igrače koje će klinci (i roditelji) voljeti:

  Set za kuglanje
  Pijesak za oblikovanje
  Frizbi za djecu
  Trampolin
  Dječje ljuljačke
  Slackline (traka za ravnotežu) za djecu
  Splash disk - gumeni disk s vodom(samo za najspretnije)

  4. Rođendanska torta, hrana i piće

  Je li vam se ikada dogodilo da se vaše dijete razočarano vratilo s rođendana jer nije bilo torte? Vjerovali ili ne, djeci je torta visoko na ljestvici prioriteta kada je rođendan u pitanju. Na spomen torte prošire se zjenice, a kad je njihov rođendan u pitanju nitko im ne smije oduzeti čast puhanja svjećica.

  Najpraktičnija hrana za dječji rođendan je pizza, svi klinci je obožavaju i jednostavna je za napraviti (naručiti).
  Uz pizzu, možete poslužiti štapiće, čips i smokiće koje će djeca moći uzeti tijekom igre. Za hranu možete upotrijebiti šarene plastične vilice, ali vrlo je
  vjerojatno da će se sve jesti rukama pa vam samo treba više salveta.

  5. Dječji bazeni uvijek su dobra ideja

   

  Lijepo je vrijeme, temperatura je ugodna, imate hrpu djece u dvorištu - što napraviti? Objavite otvorenu sezonu uživanja u bazenu! Djeca obožavaju vodu i prskanje, a uspjet će se i ohladiti.

  Možete izabrati velike montažne bazeneili one manje, dječje bazene na napuhavanje- njima je svejedno. Jedina razlika je što ćete im se u većem i vi moći pridružiti. Inače, vaš je zadatak nadgledati sve sa sigurne udaljenosti, zavaljeni u udobne vrtne ležaljke. Ipak, nemojte se previše opustiti - u pitanju su malci s previše energije.

  6. Snimite glazbene podloge za ples

  Nemojte samo upisati u YouTube tražilicu “dječje rođendanske pjesme”. To je najjednostavnije rješenje, a vaš mali slavljenik/ca i društvo žele ono najzabavnije. Zaokružite cijelu priču s posebnom glazbenom podlogom.

  Otkrijte koje pjesme vaša mala ekipa voli, složite ih u jedan mix i organizirajte ples. S pripremama krenite na vrijeme, u njih aktivno uključite dijete i neka cijeli proces bude zabavna aktivnost umjesto da nervozom pokvarite lijepi događaj.

  Kada ste sve osmislili i pripremili preostaje vam samo da se zajedno veselite i uzbuđeno čekate zvuk zvona na vratima.

   

  Ostavite komentar