Zatvori

(0) proizvoda
Nemate proizvoda u košarici
SVE KATEGORIJE
  Filteri
  Preferences
  Pretraga

  Dotjerajte svoj vrt za proljetna druženja

  Dotjerajte svoj vrt za proljetna druženja

  Proljeće nam je stiglo, a s njim dolaze i proljetna druženja u vrtu. Sve to znači i početak radova
  u vašoj zelenoj oazi.

  Nakon niskih temperatura, snijega i svega što nam zima nosi, treba napraviti dobru pripremu za nadolazeći period.Dosta ste vremena proveli pred TV-om! Niske temperature, snijeg i led smrznuli su tlo, a dolazak toplijih dana mnoge je probudio iz 'zimskog sna'. Ako su bljuzga i prljavi snijeg ostavili traga na vrtnoj stazi to se jednostavno osvježi kvalitetnim visokotlačnim peračima, a odlični su i za pranje automobila.

  Sada kada vas prijatelji i rodbina “ponovno obožavaju” jer svi znaju da su druženja u vrtu najbolja, a vi imate najbolji vrt. U kratkom periodu potrebno je dobro razmisliti kako urediti vrt za novu sezonu partya. Donosimo vam checklistu s tri koraka za stvaranje vrtne “party” oaze.

  Korak #1 Uredite travnjak i živicu

  Tip-top travnjak osnovni je preduvjet za top proljetna druženja. Ako niste sigurni je li stvarno vrijeme za uređenje travnjaka, potražite korov. Prvi korov na vašem travnjaku znak je za početak radova.Prije negoli on krene sramežljivo izlaziti iz zemlje, “dohranite” je posipanjem organskog gnojiva. Važno je da ga ne ukopate, već da ga ostavite na površini. Na taj način će s vremenom i procesom raspadanja najbolje prodrijeti kroz dublje slojeve zemlje. Za ovakve aktivnosti od pomoći će vam biti ručni alati za uređenje vrta.

  Ako je potrebno, razmislite i o dodatnom “potravljivanju” travnim smjesama, a ako ste dio onih koji su ponosni vlasnici već gotovih travnjaka znate koliko vremena i truda treba za travnjak kao u Britaniji. Za vas iskusne koji možda tražite novi trimerili kosilice, pogledajte našu ponudu. Dotjerajte živicu do savršenstva.Bit će to odlična “selfie pozadina”, hashtag #DruzenjeUVrtu. Ako se pitate zašto bi trebalo uređivati živicu, osim za potrebe Instagram profila, svjetlost je odgovor.


  Svjetlost je glavni čimbenik kod fotosinteze. Biljka stvara hranu pretvarajući energiju sunčevog zračenja. Taj proces se odvija u listovima i ostalim zelenim dijelovima biljke. To smo naučili još
  na satovima prirode i društva. Živici je potrebno što više sunca. S dovoljnom količinom svjetla, biljka će punom parom proizvoditi hranu. Također, škarama za graneuklonite one koje prekrivaju ostale dijelove biljke. Bitno je da živicu šišate tako da je donji dio širi od gornjeg.

  Korak #2 Izaberite prikladnu vrtnu garnituru

  Kada je živica sva “fensi i Insta-ready” možete se baciti na izbor fensi vrtne garniture. Ponuda vrtnih garnituraje stvarno raznolika i sigurni smo kako ćete pronaći savršenu drvenu garnituru za vaš vrt. Ne želite prekrasan dojam kvariti bilo kakvim stolovima, klupama ili stolicama.

  Bez obzira na to imate li mali ili nešto veći vrt, bitno je pametno odabrati vrtni namještaj.Prave vanjske garniture u kombinaciji s biljkama i uređenim travnjakom stvorit će čudesnu atmosferu i stvoriti simpatično mjesto za druženja.Evo, čak se i mali balkon može urediti tako da bude prava oaza.

  Vrtne garniture uključuju stolove, stolice i klupe. Ono što su fotelje i kauči u vašem dnevnom boravku, to su vrtne garniture u vrtu.

  Korak #3 Napravite mjesta za roštilj


  Ima li išta više “Instagrambilno” od proljetnog druženja u vrtu?Zamislite samo dim roštilja, napitak od hmelja ili onaj pšenični u rukama, sočni komadi mesa na roštilju i vesela ekipa oko stola? Izgleda kao set za TV oglas!

  Djelovanje sunca na raspoloženje dobro je poznato, a ako se tome doda i učinak koji na sve nas ima ukusna, sočna hrana u kombinaciji s dobrom kapljicom, nije teško razumjeti zašto gotovo svi obožavamo proljetna druženja u vrtu. Nakon što ste uredili travnjak i živicu te izabrali prikladnu vrtnu garnituru vrijeme je za roštilj. Pametno isplanirajte mjesto za roštilj kako vam probleme ne bi stvarao vjetar ili kiša.

  Nadamo se kako su susjedi s vama ili barem dovoljno razumni pa im malo dima neće smetati. Izaberite roštilj na ugljen, električni roštiljili roštilj na plin. Kada je sve spremno, preostaje vam još samo dogovoriti termin, pozvati frendove i uživati.

   

  Najbolja proljetna druženja u vrtu želi vam ekipa Žutog klika!

   

  Ostavite komentar